ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

„Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech." Naučte se jim pomoct

Základní principy poskytování tzv. první psychické pomoci si může osvojit kdokoli.

Zveme Vás  na besedu s mjr. Mgr. Tomášem Adámkem na téma „Poskytování první psychické pomoci lidem zasaženým vážným neštěstím“

Beseda se koná od 15 hod. 19.11. 2018 v baru Hnízdo, Široká 15, České Budějovice

V poslední době bývá čím dál tím častější, že k mimořádným událostem (např. dopravní nehody, požáry, náhlá úmrtí) bývají kromě zdravotníků, hasičů a policistů voláni i lidé, kteří těmto lidem poskytují psychickou podporu a péči. Tuto oblast mají v rámci složek integrovaného záchranného systému na starosti psychologové sloužící v hasičských, policejních nebo záchranářských sborech. Kromě toho zde existují posttraumatické týmy, které sdružují z řad sloužících příslušníků těchto sborů zájemce o tuto oblast. V příspěvku se posluchači dozvědí, jak je tento systém pomoci nastavený u jihočeských hasičů. A jaké jsou základní principy poskytování tzv. první psychické pomoci, které si může osvojit kdokoli. Přednáška bude vedena diskusní formou a se zaměřením na zásahovou praxi.

Stručný profil přednášejícího:
mjr. Mgr. Tomáš Adámek, psycholog Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, 
certifikovaný krizový intervent a systemický psychoterapeut, terapeut – dobrovolník v projektu Sociální klinika, student doktorského psychologického programu na Univerzitě v Innsbrucku (Rakousko), externí přednášející na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
František Batysta,
Klub Aktiv, z.s.,
09.11.2018